Tiden utan lokal

Vi går nu in i en ny tid där vi inte längre har en lokal. Det känns tråkigt att behöva lämna en lokal med centralt läge som vi haft sedan 2007. Jag var själv med när vi letade lokal och när vi gjorde den initiala renoveringen samma år.

Nu är det dags att blicka framåt. Om ett halvår så har medlemmarna valet att antingen välja en ny styrelse eller lägga ner föreningen och distriktet. Vi kommer att behöva hjälp med att hitta en ny styrelse, då vi inte har någon oberoende valberedning. Det kanske är lite lättare att hitta kandidater, nu när vi precis blivit av med en tung budgetpost och ett stort ansvar.

Oavsett om vi finns kvar eller lägger ner nästa år så är det fortfarande viktigt att medlemsrapportera. Vi var på gränsen för att få regionbidrag i år och om vi är lite fler i åldrarna 7-25 så är det möjligt för oss att ge ekonomiskt stöd till våra medlemsföreningar igen. Även om årsmötet bestämmer sig för att lägga ner så behöver vi medlemsrapporter som underlag för att avgöra hur stor andel av våra tillgångar varje medlemsförening ska få.

Distriktet existerar för att ge stöd till sina medlemsföreningar. Vilket stöd vill föreningarna ha? Hör av er till styrelsen!


Katarina Eriksson
Ordförande i Unga Forskare Stockholm