Medlemsbrev April

Projektbidrag
I år så har potten för projektbidrag uppgåt till 70 000kr. Vi tar gärna emot ansökningar till styrelsen@ufs.se som vi behandlar vid nästa styrelsemöte.
För information hur man söker bidraget se fliken ”Projektbidrag” på http://ufs.se/bidrag/.

Direktbidrag
I år så uppgår den samlade direktbidragspotten till 160 000kr.
Varje förening får ett fast bidrag på 1000kr eller 2000kr om de har minst sju stycken bidragsberättigade medlemmar.

Nystartsbidrag
I år har UFS ändrat storleken på nystartsbidraget upp till 1000kr som nyanslutna föreningar kan söka för att få igång sin verksamhet.
Förutsättningen för att få bidraget är att föreningen beviljats medlemskap i UFS under året, och att en medlemslista med minst 7 bidragsberättigade medlemmar skickats in.
Mer information och hur ni ansöker finns under fliken ”Nystartsbidrag” på http://ufs.se/bidrag/.

Meetup
Unga Forskare Stockholm har skaffat ett meetup-konto som föreningar kan använda för att marknadsföra sin verksamhet.

Det första ni behöver göra för att börja använda meetup-greppen är att skapa ett personligt meetup-konto för att sedan gå med i meetup-gruppen här: https://www.meetup.com/Unga-Forskare-Stockholm/

Sedan så mailar ni till styrelsen@ufs.se och ber om att få rättigheter att vara co-organizer i gruppen så ordnar någon i styrelsen detta. Ange gärna vad personen som ska få rättigheter heter samt vilken förening det gäller.

Det går alldeles utmärkt att skapa återkommande arrangemang i gruppen som repeterar över en längre tid.

För er som inte vet vad Meetup är så är det ett socialt nätverk som kretsar kring grupper med olika intressen som arrangerar events. Sedan så går folk med i grupper och får mail om att det händer saker i grupper de är med i samt i grupper med ”liknande intressen”. Meetup är väldigt populärt bland olika intresseområden och kan i vissa områden vara ett bra sätt att dra deltagare.